Ceafă la grătar cu garnitură de broccoli și ardei umpluți cu brânză

Ceafă la grătar cu garnitură de broccoli și ardei umpluți cu brânză

TIMP DE PREPARARE: 10 MINUTE.

Ceafă la grătar

  • 400g de ceafă de porc
  • 450g de broccoli
  • 150g de ardei umpluți cu brânză
  • condimente: sare, piper, boia, pătrunjel, cimbru, ardei iute

Cum preparăm:

Ungem bucățile de ceafă cu puțin ulei de măsline și adăugăm condimentele preferate, apoi băgăm carnea la frigider pentru o zi. Ce am enumerat eu mai sus poate fi schimbat în funcție de gustul fiecăruia, nu e nimic bătut în cuie.  E de preferat să pregătim carnea cu o zi înainte de masă: în felul ăsta condimentele au timp să pătrundă carnea și să ne alegem cu o bucată de carne extrem de gustoasă. Se poate face și pe loc, însă carnea nu va fi la fel de bine condimentată.

Broccoli eu cumpăr congelat pentru că este mult mai comod așa, se găsește în orice super-market. Evident se poate folosi și broccoli proaspăt, nu schimbă cu nimic rețeta.

Carnea o prăjim pe grătar, iar, în funcție de preferințe. Mie personal îmi place mai bine făcută, așa că o țin cam 7-8 minute pe fiecare parte. Dacă vrei sa fie roșie în mijloc, probabil 5 minute pe fiecare parte sunt suficiente.

Broccoli se face foarte repede într-o tigaie mare: punem niște ulei de măsline, sare, piper și îl prăjim vreo 6-7 minute. Merge prăjit și mai mult, dar devine extrem de moale și parcă își pierde farmecul dacă nu e ușor crocant.

Cu ardeii umpluți cu brânză trișez, îi cumpăr fie din Kaufland, fie din Auchan. Pot fi făcuți și acasă relativ ușor, dar așa e și mai simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *