Piept de pui la tigaie cu fasole verde și cașcaval
Piept de pui la tigaie cu fasole verde și cașcaval
TIMP DE PREPARARE: 15 MINUTE.
- 250g de piept de pui
- 150g de cașcaval
- 500g de fasole verde
- 50g de unt
- condimente, după preferințe
- ulei de măsline
Cum preparăm:
Tăiem pieptul de pui în cubulețe mici (se prăjește mai repede), îl stropim cu ulei de măsline și îl dăm apoi prin mirodenii. De obicei, folosesc sare, piper roșu, fulgi de ardei iute, busuioc, susan, turmeric și paprika.
Se prăjește pieptul de pui în unt la foc mic, până prinde o culoare aurie – în jur de 5-7 minute. Se poate folosi ulei de măsline în loc de unt, dar atunci pieptul nu va mai avea culoarea aurie când e gata.
Adăugăm fasolea verde, un praf de sare și dăm focul la maxim. Dacă e nevoie, mai punem ulei de măsline în tigaie.
Amestecăm din când în când timp de 5-8 minute, până suntem multumiți de cum arată fasolea.
Când scoatem mâncarea din tigaie, adăugăm cașcavalul ras și suntem gata de masă. Merge foarte bine cu un pahar de vin lânga.