Top 5 beneficii ale dietei Keto

Să discutăm pe scurt și despre beneficiile mai puțin măsurabile ale dietei Keto.

  1. Un nivel constant de energie, fără senzația de somn după masa de prânz.

Datorită faptului că energia necesară pentru funcționare nu vine din carbohidrați ci din grăsimi, ficatul mereu are suficient combustibil la îndemână să producă corpi cetogenici.

2. Extrem de ușor să răspunzi la clasica întrebare “eu ce mănânc azi?”. Dacă e verde și/sau dacă a fost vie la un moment dat, poți mânca liniștit. Și dacă mănânci în oraș e ușor, la orice restaurant găsești carne și legume, eventual și o ciorbă.

3. Senzație de sațietate întreaga zi.

Toți cei ce aleg să țină keto sunt mirați cum din săptămâna 3, efectiv nu le mai e foame. Ziua nu se mai învârte intre mic dejun, gustare, prânz, gustare, cină. Sunt zile când prima dată când ți se face puțin foame e seara, dar și atunci nu se compară cu senzația de foame clasică. Mai mult e mental decât fizic, ideea că “e deja 6 seara, poate ar trebui sa mănânc și eu ceva”.

4. Mai puțini bani cheltuiți pe mâncare.

Chiar dacă la început poate părea contraintuitiv din cauză că în general carnea e mai scumpă, e mult mai ieftin să mănânci keto pentru simplul fapt că nu ai niciodată dorința să ronțăi ceva. Da, o friptură cu legume te va costa mai mult decât o farfurie de paste cu sos de roșii, dar 4-5 ore mai târziu nu vei avea pofta de ceva dulce, sau de niște cipsuri cât te uiți la un film.

5. Băutura te amețește mult mai repede.

Dacă înainte puteai bea lejer 5-6 pahare de tărie fără să te afecteze, acum după 2-3 pahare ar trebui să faci o pauza, măcar temporară. Ceea ce face ieșirile în oraș mult mai ieftine.

Asta se întâmplă pentru ca alcoolul e tot un fel de carbohidrat și cum pe keto îți privezi corpul de macronutrientul ăsta, atunci când dă de el, ficatul îl procesează primul. Dacă înainte absorbția dura mai mult că pe lângă alcool mai băgai si niște pâine, o prăjitură sau niște cartofi, acum absorbția se întâmplă extrem de repede pentru ca nu mai e nimic “la coadă” înaintea alcoolului.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.